Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 YILI MART AYI 10.OLAĞAN MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI

  • 15.03.2010
  • bozuyuktso

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası 10. Olağan Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı 15 Mart 2010 pazartesi günü yapıldı.

 

             Toplantıda Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komite Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

 

             Oda Meclis Başkanı Sayın Osman TEKELİ' nin açılış konuşması ile başlayan toplantıda TEKELİ.., Ülkemizin ve İlçemizin Sosyo-Ekonomik Verilerini rakamlar ile açıkladı.

 

            Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sn: Osman TEKELİ konuşmalarında , Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan Ülkemize ait güncel Gelir Dağılımı, İthalat ve İhracat Potansiyeli.,  Dış Ticarete Konu Olan Mal ve Hizmetler ile yine hangi ülkeler ile yoğun olarak İthalat ve İhracat İşlemi gerçekleştirdiğini.., Sanayi Kuruluşlarının Kapasite kullanma Oranlarını ve genel nüfus bilgilerini rakamlar ile açıkladı.

 

            TEKELİ konuşmasının devamında İlçemiz özelinde Nüfus Bilgilerimizi ve Kentimizin Sosyo-Ekonomik açıdan değerlendirmelerini de rakamlar ile ifade etti.

 

            Devlet Planlama Teşkilatının 2006 yılı verilerine göre Ülke çapında Toplam 872 adet İlçe içerisinde Bozüyük'ün Gelişmişlik Düzeyi bakımından 51. sırada olduğunu yine Kentimizin 6 kategori üzerinden derecelendirilen çalışma içerisinde 2. gruba dahil olduğunu ifade eden TEKELİ.., bölgemizin gelir ve gider karşılaştırmaları ile kişi başına gelir ve gider rakamlarını ve Sanayide çalışan sayısı, Fert Başına düşen milli gelir, Şehirleşme oranı, Okur Yazar oranı gibi konular hakkında rakamlar ile bilgiler verdi.

 

           Oda Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL ise katılımcılara Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından son 6 ay içerisinde gerçekleştirilen bazı Oda çalışma ve faaliyetlerini sundu.

 

           ESEL konuşmasının devamında Kentimizin ve bölgemizin ortak sorunları ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş öneri ve değerlendirmeleri almak istediğini belirtti.

 

            ESEL 6 aylık dönemler halinde gerçekleştirilen Müşterek Meslek Komite Toplantılarının Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerinin tamamının katılımı ile gerçekleştirilen en kapsamlı toplantı oluğunu ifade ederek bu toplantılar ile Kentimiz ve Bölgemizin ortak sorunları ve çözüm önerilerinin çok daha sağlıklı değerlendirilip sonuca ulaştırılabileceğini belirtti.

 

             Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL!in sunuşlarının ardından toplantı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaları ve değerlendirmeleri ile devam etti.

             

              Yapılan değerlendirmelerde özellikle..,     

 

             İlçemizde kurulan Bozüyük Meslek Yüksekokulu ve Diğer Yükseköğretim Birimlerini Yaptırma, Güçlendirme, Geliştirme ve Öğrencilerine Yardım Derneğinin üye sayısının arttırılması yönünde neler yapılabileceği..,

 

                İlçemizin en öncelikli sorunu haline gelen işsizlik probleminin çözümü yönünde neler yapılabileceği.., bölgemizin yatırımcılar adına nasıl cazip hale getirilebileceği..,

 

                    Oda Meslek Komitelerimizin daha etkin çalışmalarının sağlanması ve mesleki problem ve sıkıntıların Odamız aracılığı ile masaya yatırılıp çözümler aranması

 

                 BORSAB Bozüyük Organize Sanayi Bölgesindeki problemlerin çözümünde hep birlikte hareket edilmesi  gibi konular üzerinde duruldu. .., 

   

                 Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Organizasyonunda gerçekleştirilen bu toplantıların önümüzdeki günlerde Milletvekillerimiz.., Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve yine Kentimize yön veren tüm taraf temsilcilerinin katılımları ile daha geniş bir platformda yapılması kararı ile sona erdi.

 

15/03/2010

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK   TİCARET VE SANAYİ ODASI  2010 YILI MART AYI  10.OLAĞAN MÜŞTEREK MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç