Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO YETKİLİLERİ TİCARETTE HAKSIZ UYGULAMALAR SEMİNERİNE KATILDI.

  • 07.12.2009
  • bozuyuktso

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Komisyonu Teknik Yardım ve Bilgi Değişim Ofisi (TAIEX) işbirliğinde, 7 Aralık 2009 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde “Haksız Ticari Uygulamalar Direktifi” konulu bir seminer gerçekleştirilmiştir.

Adı geçen seminere Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Sn: Sabri KATRANCI ve Oda Genel Sekreteri Sn: Bedri ÖZTÜRK katılmışlardır. 

Bir günlük Seminer Programında 11 Mayıs 2005 tarih ve 2005/29/AT sayılı “Haksız Ticari Uygulamalar (UCP) Direktifi” İçeriği ve Kapsamı Avrupa Komisyonu Temsilcisi Karine Maillard, tarafından sunulmuştur.

Seminerin devamında aynı temsilci tarafından “Haksız Ticari Uygulamalar (UCP)Direktifi” tüm ülkelerde aynen nasıl uygulanması (Geçiş Süreci, Komisyonun Kılavuz İlkeleri, Direktif Veritabanı)..,

Ve Finansal hizmetler alanında “Haksız Ticari Uygulamalar (UCP) Direktifi” uygulanması.,  konuları incelenmiştir.

Direktifin iç hukuka aktarılması ve uygulaması konusunda İngiltere Örneği İngiltere Adil Ticaret Ofisi temsilcisi Andrew Hadley, tarafından.., 

Haksız Ticari Uygulamalar ve düzenlemeler ise Letonya Tüketici Hakları Koruma Merkezi temsilcisi Sarmite Kapeika,  ile..,

“Haksız Ticari Uygulamalar (UCP) Direktifi”nin uygulanmasına ilişkin sorunlar ise İtalyan Antonio Mancini, tarafından sunulmuştur.

İngilizce –Türkçe Simültane tercüme hizmetinin verildiği.., Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TOBB bünyesindeki Oda ve Borsaların temsilcileri ile Tüketici Derneklerinin ve yoğun Dış Ticaret İşlemi gerçekleştiren bazı firma ve kuruluşların temsilcilerinin yer aldığı Seminer Programında son olarak..,

Türkiye’nin 2005/29/AT sayılı Haksız Ticari Uygulamalar direktifinin Türk Mevzuatına Uyumlaştırılması Çalışmaları ise, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Ticaret Uzmanı, Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü uzmanlarından Sn: Sn. Fatma Çağlar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,

  

07/12/2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO YETKİLİLERİ TİCARETTE HAKSIZ UYGULAMALAR SEMİNERİNE KATILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç