Haber Arşivi

SANAYİ VE TİCARET BAKANI SN: ZAFER ÇAĞLAYAN BAŞKANLIĞINDA İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

  • 09.03.2009
  • bozuyuktso

İl Genelinde yaşanan ekonomik krizin etkilerini yerinde görmek ve yaklaşan yerel seçimler öncesi Ak Partili adaylara destek vermek amacıyla ilimize gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Bozüyük’te Kaymakamlığı ziyaretinden sonra Bozüyük Seçim Bürosunda “Ülke genelinde olduğu gibi Bozüyük’ün de Ak Partili belediye ile tanışması için çok az bir zaman kaldı” dedi.

 

Daha Sonra Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Bakan Çağlayan burada Bozüyüklü “Sanayici ve İş Adamları”yla kısa bir toplantı yaptı. Bozüyük TSO Ziyaretinden sonra Söğüt’e geçti. Söğüt Ak Parti seçim bürosunda işten çıkartılan Termal Seramik çalışanlarının sorunlarını dinledi.

 

Bilecik’te Vali Musa Çolak tarafından karşılanan Bakan Çağlayan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ekonomik istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Çağlayan burada sanayici ve esnafların sorunlarını dinledi. Bakan Bilecik’in teşvik kapsamına alınmayış nedenlerini açıkladıktan sonra önümüzdeki süreçte Bilecik’in sektörel teşvik kapsamına alınacağı müjdesini verdi.

 

Bilecik dün Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ı ağırladı. İl genelinde yaşanan ekonomik krizin etkilerini yerinde görmek ve yaklaşan yerel seçimler öncesi Ak Parti Belediye Başkan adaylarına destek vermek amacıyla sabah saatlerinde ilk olarak Bozüyük’e geldi. Bakan Çağlayan “Bozüyük ve Söğüt’ün bir sanayi kenti olması nedeniyle yaşanılan ekonomik sıkıntıları çok iyi bildiğini söyleyerek çözüm aşamasında elimden gelen gayreti fazlası ile göstereceğime emin olabilirsiniz” dedi. Kaymakamlığı ziyaret eden Çağlayan, daha sonra Ak Parti seçim bürosunu ziyaret ederek partililere “Ülke genelinde olduğu gibi Bozüyük’ünde Ak Partili belediye ile tanışması için çok az zaman kaldığına inanıyorum” dedi. Zafer Çağlayan “Arkadaşlar biz yola çıkarken, işimiz hizmet gücümüz millet dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti ile hizmete çıktık. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi biz millete hükmetmeye değil hizmet etmeye talibiz dedik, hizmet etmeye de devam ediyoruz. Bozüyük bizim açımızdan çok önemli. Benim kendimin de yaklaşık 27 yıldır sanayinin içinde bulunmam nedeni ile sanayi kenti bir ilçede bulunmak ayrı bir sevinç kaynağıdır." dedi.

            “Ne aldanan olduk, ne de aldatan olacağız”

Ülkenin genel olarak gidişatından da bahseden Çağlayan "Şu anda ülkemiz ihracatı 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılan ihracatı 3’e katlayarak büyük bir rekor kırmıştır. 6 yıl önce aldığımız her 100 lira için 65 lira faiz öderken şu anda 100 lira için 13 lira faiz öder konuma geldik. Avrupa’nın 6.ekonomisine, Dünyanın 16. ekonomisine sahip bir ülke konumundayız. Tam bu dönüşüm ve değişimi yaşarken bu krizle karşı karşıya kaldık. Bu krizi de aşacağız. Benim bu kriz 4. krizim, sanayicilikten başkanlığa, bakanlığa kadar 27 yılda 4 ekonomik kriz gördüm. Bu yıl sonuna doğru inanıyorum, taşlar yerine oturacak. Her inişin bir çıkışı vardır arkadaşlar, moralleriniz yüksek olsun. Bu global krizden ilk önce çıkacak ülkelerin başında Türkiye gelecektir, bundan hiç şüpheniz olmasın. Bugün buraya kapanan fabrikalarımızı nasıl açarız, yeni yetişen gençlerimize nasıl istihdam sahası yaratırız, bunun için geldim buraya. Bize oy vermiş, gönül vermiş vatandaşlarımızın yüzünü kızartacak hiç bir davranış içerisinde bulunmadık. Biz ne aldanan olduk, ne de aldatan olacağız. Bugüne kadar neyin sözünü vermiş isek hepsini yerine getirdik. Bu sorunları da hep birlikte Ak Parti’nin yerelde de iktidar olması ile çözeceğiz. İsmail Uzel kardeşimle sizlere Ak Partili belediyelerin farkını yaşama fırsatı sunacağız” dedi. Cadde boyundaki esnafları da ziyaret eden Çağlayan daha sonra Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasına kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

            Bakan Çağlayan işten çıkartılan Termal işçilerinin sorunlarını dinledi

 

            Ardından Söğüt’e geçilerek, Ak Parti seçim bürosunda Bakan Çağlayan tarafından vatandaşlara hitap edildi. Söğüt İlçe Başkanı Eyüp Kaya burada “İlçenin ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntıları anlatarak Bakan Çağlayan’dan destek istedi. Fabrikaların tekrar işler hale getirilerek insanlarımızın evlerine ekmek götürebilmelerini sağlayabilmek adına 30 Mart sabahı Söğüt’e yeni bir güneş doğacak” dedi. Zafer Çağlayan “Biz milletin oyunu hizmet için aldık. Biz her zaman etnik milliyetçiliğe karşı çıktık. Tek vatan, tek bayrak ve tek milletten yana olduğumuzu defalarca dile getirdik. Bunu Söğüt halkı çok iyi bilir.”dedi.

           

            Ayrıca burada özelikle Termal seramik çalışanlarının sorunlarını da dinleyen Zafer Çağlayan sorunları çok iyi bildiğini ve yaşanılan sıkıntıları sonlandırabilmek için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi. “İnşallah Termal seramik fabrikası yeniden o eski günlerine kavuşacak ve yaşanan o sıkıntılar sona erecek. Bunun yanında vatandaşlarımıza yeni ekmek kapıları açılacak” dedi.

 

            Söğüt’teki programın ardından Bilecik’e geçilerek burada "Bilecik ekonomik istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Burada ki toplantıya Bilecik ve Bozüyük’ten sanayici ve esnaflar katıldı. Bakan Çağlayan’a oda başkanlarınca Bilecik ve ilçelerinin ekonomik krizden ne derece etkilendiği ve yaşanılan sıkıntılar aktarıldı. Ayrıca çevredeki tüm illerin teşvik kapsamına alınmasına rağmen Bilecik’in bu kapsam dahiline alınmayarak büyük haksızlık yapıldığı belirtildi.

 

            “Haksızlık yapılmış ise bu haksızlık giderilir”

 

            Bilecik ve ilçelerinde ki sanayinin gerileme dönemine girdiği ve Bilecik’in teşvik kapsamına alınmamasının cezasını küçülerek ödediği kaydedildi. Bilecik’in biran evvel sektörel ve bölgesel teşvik kapsamına alınması gerektiği savunuldu.


            Bakan Çağlayan da ülkemizin çok ciddi manada bir yapısal değişim ve dönüşüm içerisinde yer aldığını söyledi. Çağlayan “Sanayicilerimiz rekabet, verimlilik, araştırma, gelişim ve yeniliklere ayak uydurmak zorundalar. Teşvik konusunda yüksek rekabet gücü, ileri teknoloji ve yüksek katma değerin baz alındığını söyledi. Bilecik’in teşvik kapsamına alınması noktasında ise bir haksızlık yapılmış ise bu haksızlık giderilir. Bu konuda biz sizlerin yanınızdayız ve her türlü çalışmalarınız da sizlerin destekçiniziz” dedi.

 

09/03/2009

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • SANAYİ VE TİCARET BAKANI   SN: ZAFER ÇAĞLAYAN BAŞKANLIĞINDA İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç