Haber Arşivi

T.O.B.B. YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’TE

  • 01.11.2008
  • bozuyuktso

 

TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Dünyada Yaşanan Ekonomik Kriz ve Türkiye’ye Etkileri” Konulu Konferansı ve Ülkemiz ve Şehrimiz Ekonomisine Katkıda Bulunan Firmalarımıza Yönelik Ödül Verme Törenimiz 01.11.2008 Tarihinde Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde Yapıldı.

 

        Yapılan törende  Hisarcıklıoğlu: ''Aynı işi yapanlar birlikte olmalı. Aksi halde global şirketler karşısında varlık sürdürmek imkansız olacak''

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Şimdi işten değil, dişten artırmanın zamanı'' dedi.

        Hisarcıklıoğlu, Bilecik'in Bozüyük ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen ''Dünyada Yaşanan Ekonomik Kriz ve Türkiye'ye Etkileri'' konulu konferansta, küreselleşme ile baş gösteren şişirme fiyat politikalarının artık son bulduğunu belirtti.

        Krizle beraber paranın değerini bulduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, dünya piyasalarında dolaşan paranın azaldığını, paranın değerinin yükseldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

''Bu dönemde sektörlerimizin borçlanmaya dikkat etmesi gerekli. Mal sattığımız pazarlar bizden ürün almaz oldu. Bu, bazı sektörlerimizin daralmasına neden olacak. Belirtileri otomotiv sektöründe baş göstermiş durumda. Yalnız bu krizin şöyle bir getirisi oldu. Şişirme hammadde fiyatları gerçek değerlerine ve aşağılara çekildi. Örneğin 140 dolara ulaşan ham petrol varil fiyatı şu an 70 dolar seviyelerine gerilemiş durumda. Bu sayede ithal ettiğimiz bazı ürünlerin maliyeti düşmüş olacak ve cari açığımız azalacak.''

        Hisarcıklıoğlu, yaşanan krizden Türkiye'nin etkilenmemesi için uygulanan maliye politikasının sürdürülmesi gerektiğini de ifade ederek, ''Mali disiplin sayesinde devletin borç alma durumu yok. Yakında yerel seçimler olacak. Seçim diye fazladan kesenin ağzını açmamak lazım. Yerel seçimler risk olmamalı'' diye konuştu.

        Esnaf ve sanayicinin vade ve borçlanmalarını iyi ayarlamaları gerektiğini, alacak ve vereceklerin denge içinde olmasının önemli olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Dövize güvenmeyerek borçların TL üzerinden olmasına dikkat etmeliyiz. İçinde bulunduğumuz dönemde kredi imkanları kıt ve maliyetli olacaktır. Şimdi işten değil dişten artırmanın zamanı'' ifadesini kullandı.

        Ortaklık kültürünün de geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, ''Aynı işi yapanlar birlikte olmalı, aksi halde global şirketler karşısında varlık sürdürmek imkansız olacak. Krizden korunmak ve büyümek için kurumsallaşmalıyız, markalaşmalıyız ve de yenilikler yapmalıyız'' şeklinde konuştu.

        TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konferans öncesi Toprak Holding AŞ'ye bağlı fabrikalarda çalışan işçiler ile görüştü. Yaklaşık 1 aydır fabrikaları kapalı bulunduğundan paralarının ve işlerinin olmadığını anlatan işçiler, ''iş ve aş istediklerini'' söylediler.

        Konferansa alınmadıklarını da ifade eden işçileri Hisarcıklıoğlu içeri davet etti. Hisarcıklıoğlu, ülke içerisinde bir kesim ağlarken kimsenin gülemeyeceğini belirterek, sözlerini, ''Herkes aynı gemide. İşçi kardeşim ağlıyorsa benim de içim kan ağlar. Çalışanlarımız işlerini ve iş yerlerini seviyorlar. Bu olumlu bir zihniyet değişikliği. Bunun güzel sonuçlar getireceğine inanıyorum'' diye tamamladı.

 

        Yapılan törenin ardından davetliler ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri hep birlikte akşam yemeğinde buluştular. Akşam yemeğinin ardından program sona erdi.

TÖRENDE ÖDÜL ALAN FİRMALARIMIZ

 

 
2006 YILI VERGİLENDİRME DÖNEMİ  KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

SN

FİRMA ÜNVANI

1

ERSOY METAL LTD.ŞTİ.

2

SİMPA SİGARA A.Ş.

3

BOZÜYÜK SERAMİK A.Ş.

4

PETEK İNŞAAT LTD.ŞTİ.

5

AKAR NAKLİYE LTD.ŞTİ.

 

  2006 YILI VERGİLENDİRME DÖNEMİ
GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ (ODAMIZA KAYITLI OLANLAR)

SN

FİRMA ÜNVANI

1

YÜCEL KARALALI

2

HÜSEYİN ELMAS

3

YAVUZ ÖZCAN

4

MEHMET VARLIK

5

ÖZER YILMAZ

 

2007 YILI VERGİLENDİRME DÖNEMİ  KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

SN

FİRMA ÜNVANI

1

ERSOY METAL LTD.ŞTİ.

2

PETEK İNŞAAT LTD.ŞTİ.

3

AKAR NAKLİYE LTD.ŞTİ.

4

ŞEKER PETROL ÜRÜNLERİ AŞ

5

GÜRCAN AKARYAKIT A.Ş.

 

2007 YILI VERGİLENDİRME DÖNEMİ  GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ
(ODAMIZA KAYITLI OLANLAR)

SN

FİRMA ÜNVANI

1

SABRİ EMİR KÖYLÜOĞLU - KAZIM KÖYLÜOĞLU (KÖYLÜOĞLU KOLLEKTİF ŞİRKETİ)

2

ÖZER YILMAZ

3

EMİNE AKAR

4

MEVLÜT ALİ KONYA

5

YÜCEL KARALALI

İSTANBUL SANAYİ ODASI'NIN (İSO) HAZIRLADIĞI
TÜRKİYE'NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2007 YILI RAPORU
İLK 500 SIRALAMASI İÇERİSİNDE  YER ALAN  ÜYELERİMİZ

 

FİRMA ÜNVANI

İLK 500'DEKİ SIRASI

1.

C.P STANDART GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

87.SIRADA

2.

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.

94.SIRADA

3.

TÜRK DEMİR DÖKÜM FABRİKALARI A.Ş.

95.SIRADA

4.

ETİ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

110.SIRADA

5.

ECZACIBAŞI YAPI GEREÇLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

121.SIRADA

6.

VİTRA KARO SAN. VE TİC. A.Ş.

221.SIRADA

7.

DEMİRER KABLO TESİSLERİ SAN.VE TİC. A.Ş.

321.SIRADA

8.

ESAN ECZACIBAŞI ENDÜSTRİYEL SAN. VE TİC. A.Ş

497.SIRADA

 

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

01 KASIM 2008

  • T.O.B.B. YÖNETİM KURULU BAŞKANI  HİSARCIKLIOĞLU BOZÜYÜK’TE

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç