Haber Arşivi

BÖLGEMİZİN 5 ÖNEMLİ SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ ODA MECLİS VE YÖNETİM KURULU BAŞKANLARI TARAFINDAN ANKARA’YA SUNULDU.

  • 10.03.2007
  • bozuyuktso

 

T.C. Başbakanı Sn: Recep Tayip ERDOĞAN’ ın katılımları ile 10 Mart 2007 Cumartesi günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde  TOBB Organizasyonunda düzenlenen  IV. Ticaret ve Sanayi Şurasına Odamızı temsilen Meclis Başkanı Sn: Osman TEKELİ ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL katıldılar.

 

Ülke Genelinde ve Bölgeler özelinde Sorunların ve Çözüm Önerilerinin değerlendirildiği toplantı için Odamız tarafından hazırlanan ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na iletilen Rapor İlimiz Milletvekilleri, Sn: Dr. Fahrettin POYRAZ , Sn: Yaşar TÜZÜN , İlçemiz Kaymakamı Sn: Mehmet Ali ÖZYİĞİT, Belediye Başkanı Sn: Ahmet BERBEROĞLU  ve Oda Meclisi Üyeleri ile istişare edilerek oluşturulmuştur. Adı geçen Raporda aşağıdaki konulara yer verilmiştir.

 

 

          1-BOZÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KONTEYNER HATTI 

 

Halen İlçemizde üretim yapan Sanayi Kuruluşlarının ağırlıklı olarak Mamul ve Hammaddelerinin ihracı ithali ve nakliyesi işlemlerinde kullanılan Konteynır Hattımız Şehrimizi içerisinde kalmış olup, dar bir alan üzerinde kurulu bulunması sebebi ile ihtiyaca cevap verememektedir.

 

İlçemizdeki Sanayi Kuruluşlarının Yıllık yaklaşık 1.300.000 ton civarında bir taşıma talebi vardır. Halen bu talebin yaklaşık 200.000. tonluk kısmı demiryolu ile gerçekleştirilmektedir.

 

Devlet Demiryollarının İlçemiz içindeki mevcut Konteynır Hattının Şehir Dışına (Gündüz bey İstasyonu) alınması konusundaki projesi olduğunu biliyoruz.

 

Bu projenin 4 km lik bir hat ilavesiyle Revize edilerek Organize sanayi Bölgemiz ile birleştirilmesini arzu ediyoruz. 

 

Bu 4 km lik Demiryolu Hattının altyapısı Yerel İmkanlarımız kullanılarak yapılacaktır.

 

Devlet Demiryollarından talebimiz sadece Rayların Döşenmesi ve Sinyalizasyon sisteminin yapılmasıdır. 

 

Hattın tamamlanarak Organize Sanayi Bölgemize getirilmesi halinde Organize Sanayi Bölgesi içerindeki yerimizde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak yıllık 2.000.000. ton kapasiteli bir Konteynır Yükleme ve Boşaltma Tesisini İlçemize ve Bölgemize  kazandırmayı amaçlıyoruz.

 

Karayolu ve Demiryolu taşımacılığı arasındaki % 100 e varan maliyet farkları ve bölgemizin taşıma potansiyeli de dikkate alındığında kısa ve orta vadede bu Projemiz ile Ülkemiz Ekonomisine yaklaşık 17.000.000. YTL lik bir avantaj sağlanacaktır.

 

2-HIZLI TREN PROJESİ

 

            Ankara-İstanbul arasındaki  Hızlı Tren Projesi  çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

 

            Mevcut durumda İlçemizde bulunan Demiryolu Hattı İlçemizin içinden geçmekte ve ilçemizi ikiye bölmektedir. Bu durum halen Şehir içi trafikte büyük sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır.

 

            Kaldı ki Hızlı Tren Projesinin de aynı hatta paralel olarak düşünülmesi ve hayata geçirilmesi halinde sorun tamamen içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

 

            Bu olumsuzluklar göz önüne alındığında adı geçen projenin komşu İlimiz Eskişehir’de düşünüldüğü gibi, İlçemizde de, yeraltından geçmesinin yararlı olacağını düşünmekteyiz.

           

 

3-)ÇEVRE YOLU 

            Ekonomik gelişime paralel olarak Hızlı bir kentleşme süreci yaşanan İlçemizde en büyük sorunumuz  Karayollarının şehirlerarası bağlantısını sağlayan yolunun ilçemizin tam ortasından geçmesinden kaynaklanmaktadır.     

           

            Öyle ki bir gün içerisinde irili ufaklı yaklaşık 30.000. aracın zorunlu olarak bu hattı kullanıyor olmaları  ilçe halkımızın can güvenliğini  ve sağlığını her geçen gün daha da tehdit eden dayanılmaz bir hal almıştır.

 

            İstanbul Antalya-İstanbul-Eskişehir, Bursa-Eskişehir-Ankara, Bilecik-Eskişehir İlleri bağlantılı, çevre yolunun yapım çalışmaları 14.09.2003 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’IN katılımıyla başlatılmıştır.

 

Sayın Başbakanımız tarafından 2006 Yılı itibariyle tamamlanacağı sözü verilen yol ne yazık ki hala tamamlanamamış olup, yapılan birkaç küçük yetersiz çalışma dışında, Çevre yolu Projesi İlçemizin en büyük Kronik sorunu olarak karşımızda durmaktadır.

 

Çevre yolu projesinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.

   

 

4- BOZÜYÜK - GEMLİK DEMİRYOLU LİMAN BAĞLANTISI

 

Ülkemizin önde gelen büyük sanayi gruplarının (Koç, Eczacıbaşı, Toprak, vb.) fabrikalarının bulunduğu İlçemiz, yıllık yaklaşık 800 Milyon Dolar civarında bir İhracat Potansiyeline sahiptir.

 

Böyle bir İhracat potansiyeli bulunan İlçemizdeki sanayi kuruluşlarımızın ürünlerinin ihracat ve ithalatında kullanılmak üzere İlçemizdeki Demiryolu hattının Gemlik ile birleştirilerek Liman bağlantısının sağlanması halinde Sanayicilerimize maliyet avantajı sağlayacağı gibi Ülkemiz ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. 

 

5 - SERAMİK VE MERMER SEKTÖRLERİNİN DESTEKLENMESİ

           

İlçemiz Bozüyük, Mevcut durumda Ülkemiz Seramik ve Vitrifiye Üretim Kapasitesinin yaklaşık % 50 sini gerçekleştirmektedir. 

 

Yine İlimiz Bilecik, Mermer sektöründe gerek rezerv, gerekse de kalite adına Ülke çapında ön sıralarda yer almaktadır.

 

Coğrafi konum olarak Düzce, Kütahya, Afyon gibi Teşvik kapsamına alınmış iller arasında adeta sıkışmış durumdayız.

 

Bu durum bölgemiz için çok büyük olumsuzluklar içermekte serbest piyasa koşullarında yatırımcılarımız, İşletmelerimiz haksız rekabet koşulları altında bırakılarak adeta cezalandırılmış duruma düşmektedirler.

 

Bölgemizdeki Seramik, Vitrifiye ve Mermer Sektörlerimizin mevcut durumları ve ekonomimize katkıları da göz önünde bulundurularak , daha önce de belli vesileler ile dile getirmiş olduğumuz gibi bu iş kollarının Sektörel Teşvikler kapsamında değerlendirilmesini önemle talep etmekteyiz. 

 

26 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ

                   BOZÜYÜK

                                                                  TİCARET VE SANAYİ ODASI.

 

*** Haber Fotoğrafı Başbakanımızın 11 Eylül 2005 tarihli İlimizi ziyareti sırasında çekilen Odamız Arşivinden alınmıştır.

  • BÖLGEMİZİN 5 ÖNEMLİ SORUNU VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ ODA MECLİS VE YÖNETİM KURULU BAŞKANLARI TARAFINDAN ANKARA’YA SUNULDU.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç