Haber Arşivi

KOSGEB’DEN KOBİ’LERE DESTEKLER

  • 16.03.2007
  • bozuyuktso

KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Sn: Dr. Mustafa H. ÇOLAKOĞLU  imzası ile Odamıza gönderilen Fax Mesajında KOSGEB Destekleri anlatılıyor.

 

Yazıda , bugün itibariyle 8549 KOBİ niteliğinde İşletmenin Stratejik Yol Haritasının onaylandığı bu işletmelerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaya başladıkları ve yine bu işletmelerin Üç Yıllık dönem içerisinde azami 207.500 YTL GERİ ÖDEMESİZ.., 400.000. YTL de Geri Ödemeli destek alabilecekleri ifade edilmiştir.

 

KOSGEB den Destek alacak Firmaların öncelikle Stratejik Yol Haritalarının (SYH)  tamamlanması gerektiği belirtilen yazıda , SYH larını tamamlayamayan işletmeler için de Basitleştirilmiş bir başvuru imkanının bulunduğu ifade edilmektedir.

 

Basitleştirilmiş Stratejik Yol Haritası hazırlanarak da bazı desteklerden faydalanmanın mümkün olduğu belirtilen yazıda bu özellikteki İşletmelerin Genel İşletme Geliştirme Programına GİGP alındıkları ve bu çerçevede KOSGEB’in bu Firmalara ..,

 

Yurtiçi Fuar , Danışmanlık, Eğitim, Sınai Mülkiyet Hakları, Genel Test, Analiz, Kalibrasyon, CE İşareti İlişk. Test, Analiz Desteği, İhracat Amaçlı Yurt Dışı İş Gezisi Programlarına Katılım Desteği, Üstyapı destekler sağladığı belirtilmektedir.

 

Yukarıda bahsedilen Destekler KOBİ lerin tek başlarına ayrı ayrı faydalanabilecekleri desteklerdir. Bunların yanı sıra KOBİ’ler için bir araya gelerek ortak çıkarları için yararlanabilecekleri Ortak Kullanım Amaçlı Makine ve Teçhizat Desteği (ORTKA/ORTLAB) Altyap KOSGEB destekleri de mevcuttur.

 

Gıda, Ambalaj, Kereste, Metal İşleme, Deri, Mobilya, Hazır Giyim ve benzeri bir çok sektörde Firmaların bir araya gelerek oluşturacakları ortak girişimler de Makine Teçhizat ve Laboratuar ve Ekipmanlarının temini sırasında KOSGEB tarafından desteklenmektedirler.

 

Ortak Laboratuar ve Ortak Makine Teçhizat alımına ilişkin 400.000. YTL sına kadar KOSGEB desteklerinin bulunduğu belirtilen yazıda KOBİ niteliğindeki İşletmelerin en geç 23 Mart 2007 tarihine kadar  KOSGEB e başvurmaları gerektiği belirtilmektedir.

 

Oda Üyelerimiz KOSGEB Başkanlığı Ön Başvuru Formlarını Odamızdan bizzat ya da elektronik Posta aracılığı ile temin edebileceklerdir.    

 

KOSGEB ESKİŞEHİR

TEL: 0 222 236 06 63

FAX: 0 222 236 06 65 

WEB: http://www.kosgeb.gov.tr

 

16/03/2007

BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç