Haber Arşivi

BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI “AKARYAKIT SATIŞI YAPAN ÜYELER ULUSAL MARKER UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI”

  • 14.05.2007
  • bozuyuktso

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasına Kayıtlı Akaryakıt Firmalarının temsilcileri ile  Eskişehir Ticaret Odası Akaryakıtçılar Grubu  Meslek Komite Temsilcileri 14 Mayıs 2007 tarihinde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı salonunda bir araya geldiler.

           

            Akaryakıt satışı yapan Üyelerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin karşılıklı olarak değerlendirildiği toplantıya Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn: Habib ESEL başkanlık etti.

Toplantıda başta Eskişehir Ticaret Odası Akaryakıtçılar Grubu Meslek Komite Başkanı Sn: Harun KARACAN olmak üzere , Başkan Yardımcısı Sn: İrfan TOPALOĞLU, ve Komite Üyelerinden Sn: Yavuz METİN sektör ile ilgili değerlendirmelerini Oda Üyeleri ile Paylaştılar.

 

            Sn: Harun KARACAN yaptığı açıklamada 01 OCAK 2007 itibariyle Ulusal Marker Uygulamasının başladığını ve Marker Ölçümleri sırasında bazı sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.

 

            KARACAN açıklamasında Uygulamanın henüz çok yeni olduğu ve hemen Marker ölçümlerine başlanmış olmasının Akaryakıt İstasyonlarında sorunlar yaşanmasına neden olduğunu ifade ederek. Ölçüm değerlerinin çok iyi test edilmesi gerektiği, depolama şartlarından doğabilecek sorunların giderilmesi gerektiğini ve  Bu uygulamaya en az 1 yıllık bir geçiş sürecinden sonra başlanmasının sektörü rahatlatacağını ifade etmişlerdir.

 

            Eskişehir Ticaret Odası olarak Meslek Komiteleri adına böyle bir karar aldıklarını açıklayan KARACAN konunun Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.

 

            Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yarımcısı Sn: Ali AYTAÇ sektörün içinden gelen birisi olarak yaptığı değerlendirmelerde özellikle “Ulusal Marker Uygulamasının gerekli olduğunu, bunun kayıp kaçak ve haksız rekabeti önleyici bir uygulama olacağını ifade ettiler.

 

            Bu sebeple Ulusal Marker Uygulamasını bizzat desteklediklerini ifade eden AYTAÇ konuşması sırasında şu anda konunun da yeni olması ile Marker Ölçümleri sırasında sıkıntılar yaşanabildiğini ifade ederek en kısa zamanda bir çözüm bulunmasını istediler.

 

            AYTAÇ konu ile ilgili Tüpraş Genel Müdürü Sn: Yavuz ERKUT’un “ Yeni Uygulamanın Datası tam oluşmadı 2,5 ayda 130 tank üzerinde uygulama yaptık bunun yaklaşık % 20 sinin Marker ı tuttu. Deneme dönemindeyken Kanun ve Yönetmelikler Yürürlüğe girdi , hata limitleri üzerinde tekrar çalışılmalı” şeklindeki açıklamalarına da dikkat çekmiştir.

 

            AYTAÇ son olarak değerlendirmesinde Marker Uygulamasının Kaçak Akaryakıt uygulamasının önlenmesi konusunda önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek Kaçak Akaryakıt satışlarının her geçen gün hızla artarak devam ettiğine dikkat çekmiştir.

 

            Toplantı Akaryakıt işi ile uğraşan Firma temsilcilerin sektörle ilgili değerlendirmeleri ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaları ile sona ermiştir.    

 

 

                                                                                                            14.05.2007

                                                                                                                BOZÜYÜK

TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK  TİCARET VE SANAYİ ODASI   “AKARYAKIT SATIŞI YAPAN ÜYELER   ULUSAL MARKER UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR   DEĞERLENDİRME TOPLANTISI”

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç