BOZÜYÜK TSO’DAN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ BİLGİLENDİRME KONFERANSI

• 21.10.2015

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, İK11 Platformu ve İŞKUR İl Müdürlüğü İşbirliğiyle Mesleki Yeterlilik Belgesi, Sınav ve Belgelendirme Süreci, Belge Zorunluluğu Olan Akredite Meslekler, MYK belge zorunluluğu kapsamında ceza ve teşvikler ve diğer konular hakkında Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ Bilgilendirme Konferansı düzenledi.

Konferansa, 45.Mühimmat Böl.Kom. Bakım Binbaşı Alper Koç, Bilecik İŞ-KUR İl Müdürü Ayhan Tozan, SGK Müdürü Emin Şahin Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Yönetim Kurulu Üyesi Veli Çelik, Meclis Üyeleri Murat Şeker, Osman Tekeli, Mehmet Karaçalı, Mustafa Öztürk, Oda Genel Sekreteri Bedri Öztürk, İnsan Kaynakları Platformu Genel Sekreteri Halil Altınay, Değerli Üyelerimiz, Serbest Muhasebecilerimiz ve İlgili tüm halkımız katılım sağlamıştır.

Buğra LEVENT:Altın Bileziğe Darphane Damgası Şart

Açılış konuşmasında Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent şunları söyledi.

Eskiden meslek mensupları kalfalık ve ustalık seviyesine geldiklerinde koluna altın bileziğini taktı diye anılırdı. Altın bilezik prensibi hala geçerli fakat bir şart ile… Bileziğin darphane damgası, gramajı ile ayar garantisi görülecek ve bu belgelenecek.

Tam da bu noktada mesleklerimizin yeterliliklerinin ölçülmesi devreye giriyor. Meslek mensuplarına da geçerli kriterleri kapsayacak şekilde mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesi zorunluluğu getirilmiş bulunuyor.

Bu konferans programımızı, uygulama detaylarını ve şartlarını uzmanlarından öğrenelim ve sorularımıza da birinci elden yetkililerden cevap alalım diye düzenlemiş bulunuyoruz.

Çok kısa bildiklerimi paylaşacak olursam;

Çalışma bakanlığına bağlı mesleki yeterlilik kurumu tarafından yeni uygulamaya konulan esaslar ve detaylar 2016 Yılının Mayıs ayı itibariyle ilk belirlenen meslek gruplarına uygulanacak.

Bu meslek kolları önümüzdeki günlerde daha da genişletilerek çalışmalar devam edecek.

Ben sözlerime buradan son verirken başta sunumlarını yapacak olan kıymetli misafirlerimiz olmak üzere tüm katılımcılarımıza ve bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Certürk Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi Genel Müdürü Bülent Özbey’in sunumunda gerçekleşen bilgilendirme konferansında ise Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğ edilen ve 25 Mayıs 2015 tarihli 29366 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, bu kapsamda söz konusu tebliğ ekinde ki listede belirtilen mesleklere de MYK Mesleki yeterlilik Belgesinin zorunlu hale getirildiğinin altını çizmiştir.

Meslek konuları;

*Su Yalıtımcısı

*Tünel Kalıpçısı

*Yangın Yalıtımcısı

Program sonunda ise günün anısına Odamız adına Değerli Misafirimiz Bülent Özbey’e Meclis Başkanı M.Doğan Tunç ve Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent tarafından plaket takdim edildi.

20.10.2015

• BOZÜYÜK TSO’DAN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ BİLGİLENDİRME KONFERANSI