Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO VE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE KOBİ’LERİMİZE MARKA VE KURUMSALLAŞMA HİBE DESTEKLERİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

  • 12.11.2015
  • bozuyuktso

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Bilecik İl Müdürlüğü işbirliğiyle, KOSGEB tarafından KOBİ Proje Destek Programı kapsamında “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konularında üst limiti 150.000 TL’ye kadar hibe desteği olmak üzere açıklanan proje teklif çağrısı detayları ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonun da gerçekleşti. 

Meclis Başkanı M. Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Çelik, Mete Ayaz, Ali Osman Türk, Meclis Üyesi Fatih Koç ve Oda Genel Sekreteri Bedri Öztürk’ün ve Odamız Üyesi firmaların temsilcilerinin de yoğun katılımlarının olduğu programda açılış konuşmasını Oda Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent gerçekleştirdi.

Başkan Levent;

KOSGEB, İŞ-KUR, BEBKA ve benzeri kuruluşlar bizim çok yakın paydaşlarımız olan kuruluşlardır.

Bu paydaşlarımız ile zaman zaman üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz.

Bu yılın başında 26 Mart tarihinde İŞ KUR  ve KOSGEB Müdürlüklerinin katılımları ile istihdam ve KOSGEB destekleri toplantısı düzenledik.

Yine yakın zamanda 20 Ekim 2015 tarihinde İŞ KUR ve İnsan Kaynakları Platformu İşbirliğinde firmalarda çalışacak meslek sahiplerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Uygulamalar konularında açıklamaların yapıldığı bir diğer toplantımızı düzenledik.

Bugün ise KOSGEB in Kobi’ lere yönelik planlanan marka yaratma ve sürdürme ve yine kurumsal kimlik oluşturma konularında projeye dayalı hibe programları konusunda KOSGEB Müdürümüzden detaylı bilgileri alacağız.

Son sınıflandırmaya göre Kobi’ler çalışan sayıları, satışları ve bilanço toplamaları ile mikro küçük ve orta ölçekli işletmeler olarak adlandırılıyor.

Buradan bakıldığında 250 kişiden daha az çalışanı olan işletmeler KOBİ  sınıfında ve yine bugün Türkiye de yaklaşık faal 2,5 Milyon işletmenin %99,9 unu Kobiler oluşturuyor.

Fakat maalesef bu oran işletmelerin varlıklarını sürdürmeleri konusunda bu kadar iyimser değil. Yapılan araştırmalara göre Dünyadaki şirketlerin ortalama yaşam süresi 40 yıl Dünya Bankası verilerine göre Türk şirketlerinde ise bu sürenin 34 yıl olduğu söyleniyor. Türkiye’de işletmelerin %80 inin 5’inci yılına %96 sının ise 10’uncu yılına ulaşamadığı ise bilinen bir gerçek, bu açıdan bakıldığında %99,9 u ekonominin birebir içinde olan Kobil’erin varlıklarını sürdürmeleri kaçınılmaz oluyor.

Öyleyse tüm büyük firmalar, Yüzyıl ve daha üzeri ömre sahip diğer şirketler gibi bizimde Kobilerimizin kurumsal altyapılarını oluşturmaları ve marka bilinci ile kendi markalarını yaratmaları ve tanıtmaları gerekiyor.

Bu sebep ile bugün programımızın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Umarım siz değerli üyelerimiz ve katılımcılarımıza marka ve kurumsallaşma konusunda toplantımızın katkısı olacaktır.

Sözlerime son verirken başta sunumlarını yapacak olan KOSGEB Müdürümüz Sayın Kadir Er ve Uzman arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum. Faydalı bir program olmasını temenni ediyorum dedi.  

 

KOBİ’ler, KOSGEB’in kuruluş amacı, KOSGEB Destek Programları ve KOBİ Proje Destek Programı kapsamında Kurumsallaşma ve Markalaşma konu başlıklarında desteklenecek projeler hakkında bilgiler veren KOSGEB İl Müdürü Kadir Er “Firmaların kişilerden bağımsız olarak belirli kurallara, standartlara ve akılcı yönetimlere sahip olmasının ticari başarı ve kurumun geleceği açısından çok önemli olduğunu, markalaşmanın ise kurumsallaşmanın bir sonraki adımı olduğunu ifade ederek, uluslar arası piyasalara girip ekonominin dev aktörleriyle yarışmanın tek yolunun bu olduğunu ifade etti.

Kadir Er, “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” başlıklı destek programlarından birinin seçilmesi, işletmenin amaç ve hedeflerinin açık şekilde yer aldığı bir proje hazırlanması gerektiğini belirterek, proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve destek şartları, sunulacak proje kapsamı, başvurabilecek işletmeler, süreç ve zaman planı ile proje başvuru formunun nasıl hazırlanması gerektiği konularında bilgiler verdi.  

 

 

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

 

Saygılarımızla..,

11.11.2015

BOZÜYÜK

                                                                                                           TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

  • BOZÜYÜK TSO VE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE  KOBİ’LERİMİZE MARKA VE KURUMSALLAŞMA HİBE DESTEKLERİ  TOPLANTISI DÜZENLENDİ.
  • BOZÜYÜK TSO VE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE  KOBİ’LERİMİZE MARKA VE KURUMSALLAŞMA HİBE DESTEKLERİ  TOPLANTISI DÜZENLENDİ.
  • BOZÜYÜK TSO VE KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE  KOBİ’LERİMİZE MARKA VE KURUMSALLAŞMA HİBE DESTEKLERİ  TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç