Haber Arşivi

BOZÜYÜK TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BUĞRA LEVENT BUSINESS CHANNEL TÜRK KANALINDA BÖLGEMİZ EKONOMİSİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

  • 27.11.2015
  • bozuyuktso

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent Business Channel Türk Tv kanalından Ümit Zileli’nin hazırlayıp sunmuş olduğu “Söz Sizde” isimli programa konuk oldu.

Ümit ZİLELİ ile “SÖZ SİZDE” programının TV üzerinden yayını BUSINEES tv de önümüzdeki günlerde yayınlanacak olup Başkan Buğra Levent’in ZİLELİ ile yaptığı programdaki değerlendirmeleri aşağıda verilmiştir.

Başkanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
İsmim Buğra LEVENT ,
1973 doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Bozüyük İlçesinde tamamladım. 1997 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldum.
Evliyim iki çocuğumuz var. Eşim de aynı zamanda Bozüyük Genç Girişimciler Kurulu Üyelerinden olup Bayan Kuaför ve Güzellik salonu işletmeciliği yapıyor.

Mezuniyetimi takiben Babam ve Abim ile birlikte Aile Şirketimizde iş hayatına başladım.
Halen LEVENT KARDEŞLER ELEKTRİK MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ortağı ve yöneticisi olarak iş hayatıma devam ediyorum.
Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Sportif faaliyetler içerisinde etkin görev almaktan keyif alıyorum.
Şu anda mesleğim ile ilgili olarak Bilecik Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi görevini yürütüyorum.
2009-2013 yılları arasında Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üye ve Meclis Üyeliği görevlerinde bulundum.
7 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen oda seçimleri sürecinden sonra Oda Meclisimizin teveccühleri ile şahsımın Başkanlığında Oda Yönetim Kurulumuzu oluşturmuş bulunuyoruz.
Odalarda görev yapmanın güçlüğü ve sorumluluklarını daha önceki dönemde de Yönetim Kurulunda yürüttüğüm görevim sebebi ile yakından biliyorum.

Ve bu sorumluluk ve özveri ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.


Ülkemiz ekonomisini kısaca nasıl görüyorsunuz?
Türkiye Dünyanın gözbebeği bir coğrafyada tüm ticaret ve enerji ana yollarının kesişme noktasında yer alıyor.
Ülkemiz Genç ve dinamik nüfusu ile bölgesinde ekonomik ve siyasi anlamda istikrarı koruyan ve sürdüren lider ülke konumunda.
2015 yılı siyasi anlamda beklentilerin şekillendiği ve içerisinde iki büyük genel seçimi barındırması adına ekonomik anlamda biraz daha durağan geçti sayılır.
1 Kasım seçimleri sonrasında güçlü bir iktidarın işbaşına gelmiş olması bu kısa durağanlığı hemen atlatıp çok daha hızlı bir şekilde ekonominin istikrar ve büyümeyi tekrar yakalayacağını bizlere müjdeledi.
Tabi bu arada ilk icraatlar tüm yeni hükümetlerde daima belirleyici ve motor etkisi yaratmıştır. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanımızın Sayın Başbakanımıza ilettikleri “Özel Sektörün İlk 100 Günde Beklediği Reformlar” paketini çok önemsiyoruz.
Eğitim , Çalışma Hayatı, Vergi , Hukuk, Rekabet , Kobilerin Finansmanı , Ulaşım ve Lojistik , Tarım ve Hayvancılık gibi ana başlıklar altında belirlenen ihtiyaç ve reformların bir an önce hayata geçirilmesi Ülke ekonomimiz ve iş dünyası adına büyük önem taşımaktadır.
Bölgeniz Ekonomisi ve Sanayisi hakkında kısa bir değerlendirme yapar mısınız?
BOZÜYÜK VE EKONOMİ
Bozüyük 65.000 merkez nüfuslu bir sanayi kenti.

Coğrafi olarak İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya gibi büyük kentlerin ulaşım güzergahları üzerinde yer alıyor.

Bu özelliği ile her geçen gün gerek mevcut yatırımcılar gerekse de yeni yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Cumhuriyet döneminde işletmeye açılan İbrahim ÇOLAK ‘a ait kereste Fabrikası ile ilk ciddi ekonomik faaliyete ev sahipliği yapan kentimiz..,

Gerçek anlamda ilk sanayi yatırımını 1966 yılında işletmeye alınan dönemin Sümerbank Seramik fabrikası ile kazanıyor.

Bu yatırımın hemen ardından 1970 li yılların ortalarında bölgemizde uygulanan Teşvik Sistemi ile Türk Demirdöküm, Eczacıbaşı, Eti, Toprak fabrikaları gibi büyük ölçekli firmaların ilk yatırımları ilçemize geliyor.

Bu ivme ile yaklaşık 50 sanayi kuruluşu ve bunların içerisinde 35 ihracatçı firması ile Bozüyük’te bugün

Bisküviden, süngere..,
Süngerden.., radyatöre.., kombi ve şofbene..,
Seramik Sağlık gereçleri ile Karo ve Vitrifiye Malzemelere..,
Muhtelif kablo imalatlarından.., ipliğe,
İplikten, Alabalık, yumurta ve cam şişe ve ambalaj malzemeleri üretimine.., Yine ağır makine parça ve kalıpları üretiminden,
Alçı ve blok imalatına.., ve ..,
Sıhhi tesisat ve armatür üretimine kadar
Çok geniş bir üretim yelpazesi mevcuttur.
Ve bu firmalarımız ile Bozüyük’te bugün yıllık yaklaşık 500.000.000 dolarlık ihracata konu ürün üretilmektedir.

Yine Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre ilçemizde yaklaşık 1400 aktif işyerinde 17.000 kişi istihdam edilmektedir.

Bu rakamın içinde 50 kişi ve üzeri istihdamı olan yaklaşık 30 firmada 7.000 kişi istihdam edilmektedir.


Sanayi Yatırımları ve devam eden projeleriniz hakkında bilgi veririmisiniz ?

HIZLI TREN, LOJİSTİK MERKEZ, BORSAB
Sözlerimin başında da ifade ettiğim gibi Bozüyük, ulaşım yollarının kesişme noktasında yer alıyor. Bu özelliği ile Hızlı Tren hattının ilçemiz sınırlarından geçiyor olması bizleri çok daha cazip ve tercih edilir kılıyor.

Aynı şekilde şu an kamulaştırma ve yer çalışmalarında yaşanan küçük pürüzler sebebi ile gecikme yaşanan Bozüyük Lojistik Köy projemizin tamamlanması ile de bölgemiz ekonomik ürünlerin ve hammaddelerin limanlara ve uzak pazarlara ulaştırılmasında da bir cazibe merkezi halini alacaktır.

Bu proje ile ilçemizde üretim yapan firmalar hammaddelerini daha ekonomik ve kolay temin edebilecekler..,

Ve ihraç ürünlerini daha düşük maliyetler ile dış pazarlara çok daha hızlı ve güvenli olarak sunabilecekler.

BORSAB
Halen ilçemizin doğusunda yaklaşık 5.250.000 m2’lik bir alanda faaliyet gösteren bir organize sanayi bölgemiz mevcuttur.

BORSAB Bozüyük Organize Sanayi Bölgemizde 80 adet parselin 39 adedi yatırımcılara tahsis edilmiş olup, 41 adet parsel yatırıma hazır halde beklemektedir.

Şu anda bölgede Tekstil, Demir Çelik, Kablo, Makine Kalıp, Şişe ve Cam Ambalaj Malzemeleri üretimi gibi çok farklı konularda üretim yapan 26 firma aktif olarak çalışmakta ve bu firmalarda yaklaşık 2.000 kişi istihdam edilmektedir.

Az önce bahsettiğim Lojistik merkez aynı zamanda Bozüyük Organize Sanayi Bölgemizin sınırlarında tesis edilecek. Bu anlamı ile de Lojistik Merkez ve Konteyner hatları bölgede faaliyet gösteren firmalara artı bir avantaj sağlamış olacak.

Halen bölgede sanayi arsası m2 satış fiyatları : 57 TL/m2 dir. Bu rakam çevre OSB’ler ile karşılaştırıldığında da avantajlı görülebilir.


*** Ekonomik Potansiyel ve beklentilerimiz

Az önce bahsettiğim profile bakıldığında ciddi manada bir ekonomik ve sanayi üretim kapasitesine sahip olan bölgemizi yeni yatırımcılar ve lojistik ihtiyaçlar için daha da cazip hale getirilmesini amaçlıyoruz.

Ülkemiz ekonomisinin kalbinin attığı İstanbul’un mevcut şartlarda yakın gelecekte bir finans, kültür ve turizm merkezi olmayı planlaması sebebi ile arka bahçesinde sanayi yatırımları ve üretim alanları için yeni alternatif bölge olmayı amaçlıyoruz.

Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgi verebilir misiniz? (Tarihi, misyonu, vizyonu, üye sayısı vs.)
BOZÜYÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

Bu arada kısaca odamızdan bahsetmek isterim.

Bozüyük TSO 1994 yılında 350 sanayici ve iş adamının girişimleri ile kuruluyor.

49 Kişilik Meslek Komite Üyelerimiz 20 Kişilik Oda Meclisimiz ve 7 Kişilik Yönetim Kurulumuz ile Odamızın işlerini koordine edip yürütüyoruz.

Odamızda halen Gıda, Tekstil Giyim, Nakliye, İnşaat Malzemeleri, Bankacılık ve Sigortacılık, Taahhüt, İmalat, Mobilya ve Otomotiv olmak üzere 9 farklı meslek grubunda yaklaşık 800’ü aktif, 150’si askıda olmak üzere toplam 950 üyemize hizmet vermeye devam ediyoruz.


2009 yılında ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemine geçen Odamızda Misyonumuzu Bölgemizdeki İş İmkanlarının geliştirilmesi ve üyelerimiz ile bu anlamda ortak çalışmalar yapmak olarak belirlemiş bulunuyoruz.


Bu misyon çerçevesinde Odamız kuruluşundan bu yana üyelerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve iş potansiyellerinin arttırılması yönünde çalışmalarına devam ediyor .

Yine bu anlamda Odamız 2012 yılından bu yana da TOBB camiasında beş yıldızlı hizmet veren odalar statüsünde kalite ve üye memnuniyetine önem veren Akredite bir Oda olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Sayın Başkan son olarak TSO ve çalışmalarınız ve GELECEK PLANLARINIZ hakkında kısa bir değerlendirme yapar mısınız?
FAALİYETLERİMİZ

Yeni dönemde bayrak yarışı olarak gördüğümüz odamız hizmetlerini daha da geliştirerek devam ettiriyoruz.


Odamızın yeni hizmet binasının inşaatı halen devam ediyor altı ay gibi bir süre içerisinde de tamamlamayı planlıyoruz.

Oda üyelerimize hizmet olarak verdiğimiz eğitim , fuar vb. Çalışmaların yanı sıra bu anlamda dış seyahatlere de önem veriyoruz .

2014 yılında Dubai İnşaat ve İnşaat Malzemeleri,

2015 yılında Almanya Stuttgart İnşaat ve Gıda Maddeleri olmak üzere yakın zamanda üyelerimizi iki yurtdışı organizasyonda buluşturmuş olduk.

Bu çalışmalarımız daha farklı coğrafyalarda daha farklı sektörlerde daha da genişleterek devam edeceğiz.

Yurt içi ve dışı fuarların yanı sıra KOSGEB destekli girişimcilik eğitim programlarımıza devam ediyoruz.


Az önce kısaca bahsettiğim organize sanayi bölgemiz içerisinde ya da alternatif bir alanda küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için de yeni yatırım alanları açılması konusunda ön çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz.

Bu konuda Bozüyük Belediye Başkanımızın da desteklerini alıyoruz. Bu destek bizi daha da motive ediyor.

Üyelerimizin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile TOBB girişimleri ile oluşturulan UMEM Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri Programları ile İş Kur Odamız ve Üyelerimiz işbirliğinde eğitim çalışmalarına da destek olmaya devam ediyoruz.

Yine sanayi kenti olarak anılan bölgemizde sanayiye kalifiye eleman yetiştirecek Bozüyük Şeyh Edebali Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun da geçtiğimiz Ekim ayı içinde açılışı yapılmış bulunuyor.

Yakın zamana kadar çok daha mütevazi koşullarda 250-350 kadar sayıda sınırlı öğrenciye eğitim verilen ilçemizde bu okulumuz ile yaklaşık 2000 öğrencimize eğitim imkanı yaratılmış oluyor.


Bölge kalkınma Ajansımız Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA ve yine bölgemizde çalışmalarını sürdüren ve bu anlamda ülke genelinde Kümelenme konusunda örnek alınan EBK Eskişehir Bilecik Kütahya Seramik İş Kümesi ile paydaş olarak ortak çalışma ve projelerde ortak çalışmalar yapıyoruz.


Odamız aynı zamanda Sosyal Sorumluluk Prensibi ile bölgemizde yardıma muhtaç aile ve öğrencilere her yıl TOBB desteği ile sağlanan nakit karşılığında ihtiyaç sahiplerinin gıda, giyim, kırtasiye gibi ihtiyaçlarına da destek vermektedir.

Bu yıl içinde bu anlamda …..ailemize gıda yardımı yine 1111 öğrencimize de kışlık bot yardımı çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz.

GELECEK PLANLARIMIZ..
Hükümet programı olarak belirlenen 2023 vizyonu içerisinde..,

Bozüyük’ümüzü 2023 yılında 120.000 nüfuslu..,

Ekonomik ve sosyal altyapısı oturmuş ve büyümeye yönelik planları yapılmış,

Sanayi üretimi yanı sıra bacasız sanayi olarak üniversite altyapısını daha da geliştirmiş ,

Coğrafi konum olarak büyük ekonomilerin kesişme noktasında bulunan bölgemizde tamamlanacak Lojistik Merkez yatırımı ile mevcut sanayicilerimize ve yeni yatırımcılarımıza büyük nakliye, zaman ve maliyet avantajlarının sağlanacağı…,

Ekonomik krizler karşısında alternatif üretim imkanlarına sahip,

İnsana ve çevreye saygılı,

Dengeli büyüyen bir kent olarak hedefliyoruz.
Bu konuda gerek il,
Gerekse de ilçe bazında..,

Valilik..,
Yerel yönetimlerimiz..,
Ve Sivil Toplum kuruluşları nezdinde..,
Hep birlikte hareket etmeyi ve çalışmayı ilke olarak benimsemiş bulunuyoruz.

Değerli Üyelerimize.., Basın Kuruluşlarımıza ve Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla..,
25.11.2015
BOZÜYÜK
TİCARET VE SANAYİ ODASI

  • BOZÜYÜK TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BUĞRA LEVENT BUSINESS CHANNEL TÜRK KANALINDA BÖLGEMİZ EKONOMİSİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç